8/9 2016

First House består av strategiske rådgivere som gjør en forskjell for kundene. Boruds erfaring kommer kundene til gode når de ønsker å bli sett, hørt og forstått for å nå sine mål. Enten de skal lage en ny forretningsstrategi, styrke dialogen med ansatte, legge planer for verdiskaping på børs, jobbe med rammebetingelser og politiske utfordringer, mediesaker eller kriser.

- Vi er svært glad for at Håkon har valgt First House. Flere av rådgiverne i First House har erfaring fra de store norske mediehusene. Med Håkon styrker vi denne mediekompetansen ytterligere samtidig som vi får enda en medarbeider som forstår samfunnsdynamikken og trendene. Digitaliseringen treffer bransje etter bransje i stadig hurtigere tempo. Håkon vet mye om hvordan man bør møte disse utfordringene, og mulighetene de gir. Det er først og fremst kundene våre som vil nyte godt av at Håkon begynner hos oss, sier daglig leder Per Høiby.

Borud sluttet i juni som nyhetsredaktør i Aftenposten og gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver.

- First House er et annerledes rådgivningsselskap fordi mange av de som jobber der har stått i stormen – og lært av det.  I First House finner du tidligere toppolitikere og ledere i store bedrifter, media og finansverdenen, sentrale byråkrater og spesialister på krisehåndtering og omdømmebygging.  Jeg tiltrekkes særlig av det faktum at First House representere en unik samling av rådgivningskompetanse, en kompetanse du ikke finner andre steder. Jeg ser frem til å arbeide i skjæringspunktet mellom næringsliv, media og politikk, sier Borud.

Kort om Håkon Borud

Håkon Borud har vært journalist og medieleder fra 1990 frem til han nylig sluttet som nyhetsredaktør i Aftenposten. Han kom til Aftenposten fra stillingen som ansvarlig redaktør i Drammens Tidende. Borud har også vært nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad, nyhetsredaktør i Kanal 24 og nyhetsleder i Dagsavisen. Borud har en bachelor i «International Relations» fra University of Sussex og har også studert internasjonal journalistikk i Darlington, England.

Han har hatt verv i redaktørutvalget i mediekonsernet Amedia, vært medlem av styret i Norsk Redaktørforening og medlem av Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Borud starter i First House 12. september 2016.