Cecilie Ditlev-Simonsen fra Gjensidige til First House: Forsterker satsingen på lederkommunikasjon.

25/1 2017

- Cecilie har en unik kombinasjon av toppleder- og konsulenterfaring, og hun kan vise til solide resultater fra både industri og retail. Hun kunne velge og vrake blant tilbud fra kommunikasjonsbyråer, og vi er veldig stolte av at hun valgte First House, sier daglig leder Per Høiby, som ansatte Ditlev-Simonsen i JKL i 2008 og overlot sjefsstolen til henne i 2009 da han sluttet for å være med å etablere First House.

- Mange toppledere ønsker seg en erfaren samtalepartner som har forutsetninger for å sette seg inn i deres situasjon og som samtidig kan se virksomheten utenfra. Cecilie har tidligere bevist at hun er en meget kompetent og etterspurt rådgiver. Med denne rekrutteringen forsterker vi vår satsing på strategisk rådgivning som går langt utover det som forbindes med et tradisjonelt PR-byrå, sier Høiby.

De siste fem årene har Cecilie Ditlev-Simonsen vært konserndirektør i Gjensidige, med ansvar for merkevare, kommunikasjon og markedsføring. Hun sluttet før jul etter blant annet å ha gjennomført forsikringsselskapets 200-årsjubileum.

- Jeg har bestandig vekslet mellom ledelse og rådgivning og ser frem til å bistå eksisterende og nye First House-kunder med strategisk og operativ leder- og kommunikasjonsbistand, sier Ditlev-Simonsen. - Jeg valgte First House på grunn av dyktige kolleger og tilgang på interessante og komplekse kundeprosjekter.   

Ditlev-Simonsen sier kommunikasjonsfolk både i byråer og selskaper ofte synes det er mest spennende å jobbe med ekstern kommunikasjon, men understreker at toppledere og ledergrupper også trenger hjelp til å kommunisere strategier, beslutninger og tiltak overfor ledere og medarbeidere internt i virksomheten. - God kommunikasjon er en forutsetning både for god ledelse og effektive beslutnings- og endringsprosesser, sier hun.

Med Ditlev-Simonsen i spissen, vil First House styrke tjenestetilbudet innen strategisk og operativ lederkommunikasjon. Dette er et fagområde som blant annet omfatter rådgivning og fasilitering av strategiprosesser, utforming av strategidokumenter, presentasjoner og topplederbudskap, intern kommunikasjon i omstillings- og endringsprosesser samt utvikling av innhold til leder- og medarbeidersamlinger. Målgrupper for tjenestene vil i første omgang være toppledere, ledergrupper, strategiavdelinger samt kommunikasjons- og HR-avdelinger. Ditlev-Simonsen vil også jobbe med oppdrag innen øvrig virksomhetskommunikasjon.