Nå står Europas fremtid på spill

På dagens frokostseminar, arrangert av British Norwegian Chamber of Commerce (BNCC) og First House, var det konsensus om to ting: For det første har det Britiske Arbeiderpartiet og deres leder Ed Miliband gått på et sviende nederlag. For det andre går EU og Storbritannias plass i det europeiske felleskapet en usikker fremtid i møte. For velgerne stemte ikke bare «ja» til fem nye år med David Cameron, men også «ja» til folkeavstemning om Storbritannias medlemskap i EU.

8/5 2015

Dagens tre talere, Stortingsrepresentant Kristian Norheim (FRP), Sjefanalytiker i Nordea Sverige Lena Sellgren og kommentator i Aftenposten Nils Morten Udgaard analyserte valget og prøvde å spå hvordan fremtiden vil se ut. Det var enighet om at selv om det blir fem nye år med de konservative ved roret kan det allikevel bety store endringer i politikken, mot statsminister David Camerons ønsker.

Lena Sellgren i Nordea påpekte at markedet jublet over valget, men at det kan være for tidlig. Valget bringer med seg for mye usikkerhet på lang sikt for hvordan Storbritannia vil utvikle seg. For som den erfarne utenriksjournalisten Nils Morten Udgaard påpekte er det nå sterke krefter som både vil ha Storbritannia ut av EU og Skottland ut av Storbritannia.

- Et veldig bra panel av talere, som utfylte hverandres kunnskaper. Det beste frokostmøtet i byen i dag, sier Morten Wetland, Partner i First House som ledet diskusjonen.

Om First House

Vi tilbyr rådgivning på strategisk nivå innen finansiell og politisk kommunikasjon, virksomhetskommunikasjon, krise- og mediehåndtering.

Kontakt oss

Haakon VII's gate 10, 0161 Oslo
Tel: +47 210 46 200
Krisetel: (24/7): +47 994 21 994