Økt trygghet i lederrollen

11/3 2019

- På First Academy møtte jeg mange fantastisk dyktige deltakere og foredragsholdere. Spesielt lærerikt var det å løse case sammen med flinke team og folk med ulik kompetanse. For meg var det veldig gøy å lære om politisk påvirkning og perspektiver på toppledelse fra de beste på området, sier Frederik Jahr, kommunikasjonssjef i REMA 1000. 

Anne Klepsland Simonsen, NHO Agder og Frederik Jahr, kommunikasjonssjef i REMA 1000

Blant innlederne var Berit Svendsen (internasjonal direktør i Vipps), Karin Greve-Isdahl (konserndirektør for bærekraft, næringspolitikk og kommunikasjon i Storebrand) og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Flere av First House sine egne rådgivere holdt foredrag og ledet caseoppgaver, blant andre Sigbjørn Aanes (tidligere statssekretær ved Statsministerens kontor), Anne Solsvik (tidligere rådgiver for Trine Skei Grande), Ole Berget (tidligere statssekretær i Finansdepartementet) Hans-Christian Vadseth (tidligere nyhets redaktør i VG) og Håkon Borud (tidligere nyhetsredaktør i Aftenposten).

Nytt av året var bedrifters arbeid med bærekraft og posisjonering på dette området.

- First Academy ga påfyll til både hode og hjerte. Kombinasjonen foredrag, gruppeøvelser og samtaler fungerer svært godt. Og i tillegg til kjente navn på scenen var det svært interessant å bli bedre kjent med de andre deltakerne. Kontakten er knyttet på LinkedIn og jeg ser frem til å møtes igjen i andre sammenhenger, sier rådgiver Anne Klepsland Simonsen, NHO Agder.

Årets First Academy ble raskt fulltegnet. Tilbakemeldingene fra deltakerne var meget gode, og mange har bedt om oppfølgingsmoduler og alumniprogram.

Cecilie Ditlev-Simonsen, partner i First House og initiativtaker til First Academy

- Vi startet First Academy for å bidra til økt kompetanse om rammebetingelser som påvirker næringslivet, men som man ikke lærer om på universitetet eller bedriftenes lederkurs. Kunnskap om media og politikk gir økt trygghet i lederrollen. First Academy er også en fin arena for oss å bli kjent med unge ledertalenter i ulike bransjer, sier Cecilie Ditlev-Simonsen, partner i First House og initiativtaker til First Academy. 

Er du interessert i å delta på neste First Academy, kontakt jlp@firsthouse.no.