Ole Berget til First House

Oslo, 17. november 2014 - Tidligere statssekretær i Finansdepartementet og mangeårig ansatt i Fremskrittspartiets stortingsgruppe Ole Berget begynner som seniorrådgiver i First House.

17/11 2014

-Vi er glade over å ha fått en av Norges fremste rådgivere innen samfunn og kommunikasjon på laget, sier administrerende direktør Per Høiby i First House.

Berget ble utnevnt til statssekretær i Finansdepartementet etter dannelsen av regjeringen Solberg i oktober 2013, og fikk avskjed i nåde i oktober i år.

- Jeg har hatt en fantastisk tid i FrP, men nå ønsket jeg nye utfordringer på utsiden av politikken. Det å få muligheten til å jobbe i næringslivet med kommunikasjon, strategi og samfunnsprosesser ser jeg virkelig fram til. First House er i mine øyne landets ledende rådgivingsselskap i bransjen. Jeg ser frem til å jobbe med mange dyktige kolleger med bred og unik kompetanse, både fra samfunnsliv og næringsliv.

- Vi er svært fornøyd med å få Ole Berget med som rådgiver. Flere har ønsket hans tjenester og det er en anerkjennelse at Ole velger First House, sier Høiby.

- Vi mener det er positivt med kompetanseutveksling mellom politikk og næringsliv og at erfarne og dyktige mennesker kan veksle mellom forskjellige jobber i samfunnet. Vi mener det derfor er riktig og viktig at overganger mellom politikk og næringsliv følger bestemte regler.

I henhold til disse reglene har Berget i dag varslet Karanteneutvalget som er opprettet for å vurdere om han som tidligere statssekretær skal ilegges karantene før han tiltrer sin nye stilling i First House.


For mer informasjon:

Per Høiby, adm. direktør og partner i First House, mobil 994 55 225, ph@firsthouse.no
Ole Berget, 47353709

Kort om First House
First House, med kontor i Oslo, Stavanger og Brussel, er et rådgivningsselskap med senior kompetanse og fokus på analyse, strategi og gjennomføring for oppdragsgivere innen privat og offentlig sektor. Selskapet tilbyr sine tjenester med basis i fire fundamenter: Finansiell kommunikasjon, samfunnskommunikasjon, virksomhetskommunikasjon herunder media- og krisehåndtering i tillegg til First House Media. First House Media tilbyr rådgivning på strategisk og operasjonelt nivå innenfor mediebransjen. First House hadde sin oppstart i januar 2010, og selskapet har nå 30 fast ansatte og åtte assosierte partnere. Selskapets byråinntekt var på 81 millioner kroner i 2013. First House er en del av FIPRA og har dermed tilgang til et fremragende internasjonalt nettverk med rådgivere i mer enn 50 land, herunder samtlige land i Norden og EU. Nesten alle rådgivere i FIPRA har erfaring fra politisk virksomhet, som statsråder, statssekretærer, parlamentarikere eller departementalt byråkrati, eller fra fremstående posisjoner innen næringsliv, forbrukerorganisasjoner, frivillige, humanitære og miljøorganisasjoner (NGOs). For mer informasjon www.firsthouse.no

Om First House

Vi tilbyr rådgivning på strategisk nivå innen finansiell og politisk kommunikasjon, virksomhetskommunikasjon, krise- og mediehåndtering.

Kontakt oss

Haakon VII's gate 10, 0161 Oslo
Tel: +47 210 46 200
Krisetel: (24/7): +47 994 21 994