17/11 2014

-Vi er glade over å ha fått en av Norges fremste rådgivere innen samfunn og kommunikasjon på laget, sier administrerende direktør Per Høiby i First House.

Berget ble utnevnt til statssekretær i Finansdepartementet etter dannelsen av regjeringen Solberg i oktober 2013, og fikk avskjed i nåde i oktober i år.

- Jeg har hatt en fantastisk tid i FrP, men nå ønsket jeg nye utfordringer på utsiden av politikken. Det å få muligheten til å jobbe i næringslivet med kommunikasjon, strategi og samfunnsprosesser ser jeg virkelig fram til. First House er i mine øyne landets ledende rådgivingsselskap i bransjen. Jeg ser frem til å jobbe med mange dyktige kolleger med bred og unik kompetanse, både fra samfunnsliv og næringsliv.

- Vi er svært fornøyd med å få Ole Berget med som rådgiver. Flere har ønsket hans tjenester og det er en anerkjennelse at Ole velger First House, sier Høiby.

- Vi mener det er positivt med kompetanseutveksling mellom politikk og næringsliv og at erfarne og dyktige mennesker kan veksle mellom forskjellige jobber i samfunnet. Vi mener det derfor er riktig og viktig at overganger mellom politikk og næringsliv følger bestemte regler.

I henhold til disse reglene har Berget i dag varslet Karanteneutvalget som er opprettet for å vurdere om han som tidligere statssekretær skal ilegges karantene før han tiltrer sin nye stilling i First House.


For mer informasjon:

Per Høiby, adm. direktør og partner i First House, mobil 994 55 225, ph@firsthouse.no
Ole Berget, 47353709

Kort om First House
First House, med kontor i Oslo, Stavanger og Brussel, er et rådgivningsselskap med senior kompetanse og fokus på analyse, strategi og gjennomføring for oppdragsgivere innen privat og offentlig sektor. Selskapet tilbyr sine tjenester med basis i fire fundamenter: Finansiell kommunikasjon, samfunnskommunikasjon, virksomhetskommunikasjon herunder media- og krisehåndtering i tillegg til First House Media. First House Media tilbyr rådgivning på strategisk og operasjonelt nivå innenfor mediebransjen. First House hadde sin oppstart i januar 2010, og selskapet har nå 30 fast ansatte og åtte assosierte partnere. Selskapets byråinntekt var på 81 millioner kroner i 2013. First House er en del av FIPRA og har dermed tilgang til et fremragende internasjonalt nettverk med rådgivere i mer enn 50 land, herunder samtlige land i Norden og EU. Nesten alle rådgivere i FIPRA har erfaring fra politisk virksomhet, som statsråder, statssekretærer, parlamentarikere eller departementalt byråkrati, eller fra fremstående posisjoner innen næringsliv, forbrukerorganisasjoner, frivillige, humanitære og miljøorganisasjoner (NGOs). For mer informasjon www.firsthouse.no