2/6 2015

- Etter ett år i karantene, blir det utrolig deilig å komme i gang igjen. Da jeg bestemte meg for å fortsette i bransjen, var First House mitt klare førstevalg, sier Nomeland. Her kommer jeg til et selskap som har mer til felles med management consulting enn et tradisjonelt PR-byrå. Som partner i det tyngste seniormiljøet i bransjen får jeg nå muligheten til å jobbe med næringslivsaktører og ledere på toppnivå, sier han.

- Vi merker økt etterspørsel fra ledere som står overfor særskilte utfordringer i sin virksomhet, og fra ledere i nye roller. Det samme merker vi innen interessenthåndtering generelt, men særlig i tilknytning til fusjoner, oppkjøp og finansielle transaksjoner. Vi er glade for å få Ole Tom på laget. Vi kjenner ham godt som en av de mest erfarne rådgiverne i bransjen, og har merket oss hva han har klart å skape gjennom sine 10 år hos en av våre konkurrenter. På kundesiden har det bl.a. vært offentlig kjent at han ledet DNB-kontoen, et arbeid som han og teamet vant en rekke norske og internasjonale priser for. Dette er nyttige erfaringer som vi og våre kunder kan nyte godt av fremover, sier Per Høiby i First House.

Ansettelsen av Mats Samdahl Weltz bidrar til ytterligere kapasitetsøkning innenfor finansiell kommunikasjon og investorrelasjoner, et område som etter hvert representerer en betydelig andel av oppdragene i First House. Uansett om utfordringen er implementering av ny strategi, gjennomføring av en transaksjon, et endringsprosjekt eller i det løpende arbeidet med å styrke sin posisjon, er lederen den viktigste kanalen. Posisjoneringsarbeid krever systematisk tilnærming til hvordan du kan skape oppfatninger som gjør at andre anbefaler deg, kjøper av deg, investerer i deg og har lyst til å jobbe for deg. De lederne som lykkes forstår denne sammenhengen og sørger for at virksomheten bygger langvarige og gode relasjoner til sine ansatte, kunder, eiere, myndigheter og andre aktører i samfunnet. Mats Samdahl Weltz har bachelorgrad i journalistikk og mastergrad i finans, og han har blant annet bakgrunn fra Dagens Næringsliv.

- Jeg gleder meg stort til å bli en del av Norges sterkeste fagmiljø innen strategisk kommunikasjon. Stillingen i First House er en unik mulighet for meg til å spille på erfaringene fra både journalistikken og finans, sier Mats Samdahl Weltz.  

Variert bakgrunn
Før Nomeland gikk inn i rådgivningsbransjen hadde han roller som kommunikasjonsdirektør i P4 og Telenor, han har vært programleder i aktualitetsmagasinet «17.30» og næringspolitisk sjef i Bedriftsforbundet. Han har også bak seg en periode som politiker i kommunestyre og fylkesting. Da var han også nestleder i Fremskrittspartiets Ungdom på landsplan. Weltz kommer fra stillingen som aksjeanalytiker i Arctic Securities, der han blant annet har dekket oppdrettselskapene på Oslo Børs, samt Hydro og Yara. Han har tidligere vært finansjournalist i DN.

- Vi hjelper kundene våre blant annet med å bygge tillit og posisjon i kapitalmarkedet, og å synliggjøre aksjonærverdier. Ole Tom og Mats vil på hver sin måte bidra til å styrke kapasiteten og kompetanse på disse områdene. En meget anerkjent og erfaren rådgiver i Ole Tom og en ung, men meget talentfull analytiker og kommunikasjonsmann i Mats, avslutter Høiby.