7/9 2012

Morten Andreas Meyer har 33 års variert ledererfaring fra politikk og næringsliv. Han har betydelig politisk erfaring og var moderniseringsminister fra 2004 til 2005. Meyer var statssekretær for Erna Solberg i perioden 2001-2003. I tillegg til sin omfattende konsulenterfaring i IBM og KPMG har han ledererfaring fra flere små og mellomstore virksomheter.

  • Morten Andreas Meyer har bakgrunn og kompetanse som passer perfekt for First House. Han har en unik kombinasjon av politisk erfaring og ledererfaring fra næringslivet. Hans omfattende lederbakgrunn og gode resultater som konsulent, viser at han evner å overføre sin erfaring til nytte for kundene. Vi er meget stolte over å ha fått en slik kapasitet til First House, sier administrerende direktør Per Høiby.
  • Jeg har hatt interessante og lærerike år i IBM, men følte at tiden nå var inne til å vurdere en alternativ vei. Jeg har fulgt utviklingen av First House med interesse, og jeg er imponert over den posisjonen som er bygget opp på kort tid. Jeg ser frem til å arbeide i det viktige spenningsfeltet mellom politikk og næringsliv i et sterkt og bredt sammensatt kollegium, sier Morten Andreas Meyer.

Meyer har hatt en rekke styreverv og har blant annet vært styreleder i HamKam Fotball under snuoperasjonen i 2009-2010. Han var medlem av Høyres sentralstyre i perioden 2004- 2008. Han satt i kommunestyret for Høyre i Hamar i to perioder og var varaordfører i perioden 1999-2001.

Morten Andreas Meyer begynner i First House 1. oktober 2012.

For mer informasjon:

Per Høiby, adm. direktør og partner i First House, mobil 994 55 225

Morten Andreas Meyer, mobil 920 81 967

Kort om First House

First House er et rådgivningsselskap med senior kompetanse og fokus på analyse, strategi og gjennomføring for oppdragsgivere innen privat og offentlig sektor. Selskapet tilbyr sine tjenester med basis i fire fundamenter: Finansiell kommunikasjon, politisk kommunikasjon, virksomhetskommunikasjon herunder media- og krisehåndtering i tillegg til First House Media. First House Media tilbyr rådgivning på strategisk og operasjonelt nivå innenfor mediebransjen. First House hadde sin oppstart i januar 2010, og selskapet har 27 fast ansatte og 7 assosierte partnere.

Selskapets byråinntekt var på 48 millioner kroner i 2011, og resultatet før skatt var på 9,5 millioner kroner. First House er en del av FIPRA og har dermed tilgang til et fremragende internasjonalt nettverk med rådgivere i mer enn 50 land, herunder samtlige land i Norden og EU. Nesten alle rådgivere i FIPRA har erfaring fra politisk virksomhet, som statsråder, statssekretærer, parlamentarikere eller departementalt byråkrati, eller fra fremstående posisjoner innen næringsliv, forbrukerorganisasjoner, frivillige, humanitære og miljøorganisasjoner (NGOs). First House ble nylig tildelt pris i forbindelse med at selskapet ble kåret til årets nykommer i Europa, Midt-Østen og Afrika av det anerkjente analysebyrået Holmes Report. First House er medlem i bransjeforeningen Norske Informasjonsrådgivere, Norsk Investor Relations forening og Abelia. For mer informasjon www.firsthouse.no