First House tar lunsjpraten på nett

17/2 2016

Podkasten har fått navnet First Cast – rundt lunsjbordet i First House.

- Diskusjonen går høyt når folk med bakgrunn som statsråder, næringslivstopper og redaktører samles rundt samme lunsjbord. Når navn som Bjarne Håkon Hanssen og Tor Mikkel Wara fyrer i gang diskusjon blir det ofte interessant. Gjester på besøk har ofte sagt at disse samtalene skulle flere utenfor huset hørt, sier adm.dir. Per Høiby.

- Nå tar vi oppfordringen på alvor gjennom å lage First Cast. Her forsøker vi å reflektere både analysene og stemningen fra lunsjpraten vår, fortsetter Høiby.

- Vi har gjennom flere år delt kompetanse, innsikt og erfaring gjennom First House Forum, kronikker og bloggtekster. En podkast er et godt, nytt tilskudd. Formen åpner for en uhøytidelig tone, spontanitet og glimt i øyet, sier Høiby.

I podkasten vil ulike rådgivere med bakgrunn fra politikk, media, næringsliv og finans reflektere over mediebildet - både større og mindre saker. På sikt planlegger First House også å invitere gjester inn i diskusjonen. Samtalene ledes av Hans-Christian Vadseth.

Høiby forteller at First House ikke har fastlagt noen utgivelsesplan.

- Den politiske situasjonen og viktige hendelser i næringslivet vil påvirke hvor ofte vi lager nye opptak. Målet er å dele aktuelle analyser av den løpende samfunnsdebatten, sier Høiby.

First Cast er produsert i samarbeid med perplex.no, og vil i første omgang distribueres på First Houses hjemmeside firsthouse.no/first-cast/