Skjæringspunktet

Skjæringspunktet er navnet på podcasten vår. Her deler vi innsikt og diskuterer temaer i skjæringspunktet mellom politikk og næringsliv. Du vil oftest møte First House-partnerne Sigbjørn Aanes, Jon Georg Dale og Cecilie Ditlev-Simonsen, men også andre First House-rådgivere og eksterne gjester blir invitert til å dele sine synspunkter. Skjæringspunktet legges ut her, LinkedIn og Facebook ca. hver 14. dag, eller når vi har noe spesielt på hjertet i forbindelse med ting som skjer i samfunnet rundt oss.

0:00
/

Ny episode

Bedriftsaktivisme og skattepine i sentrum

Det rører seg i norsk politikk. Partier både kollapser og vokser, og dører åpnes for nye samarbeid. Formueskatten diskuteres i MDG, og unge velgere er i bevegelse. Alle ser mot 2025.   Vi spør også om næringslivsledere kan være aktivister, og hva de i så fall må tenke på.  Podkasten ledes av:    Cecilie Ditlev-Simonsen    Sigbjørn Aanes    Jon Georg Dale    Ris, ros & innspill? Send det til jensen@firsthouse.no    See omnystudio.com/listener for privacy information.  

Lytt på Apple Podcast

Jan 2024

Natur og bedrag

Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch har gått av, mens helseministeren er i hardt vær etter anklager om plagiat. Søkelyset på natur og arealforvaltning seiler opp både her hjemme og ellers i verden. Hvordan skal næringslivet forberede seg på et taktskifte i denne delen av miljøpolitikken? Mer om dette i en fersk episode av podcasten vår, #skjæringspunktet. Podcasten ledes av:  Cecilie Ditlev-Simonsen Sigbjørn Aanes Jon Georg Dale Ris, ros & innspill? Send det til jensen@firsthouse.no

Lytt her

Jan 2024

Støres (manglende) forventningsstyring for 2024

Forsvar, helse, vei og bane. Hva blir de viktigste politiske sakene denne våren? Vi gir deg oversikten. “Folk skal få bedre råd i 2024”, sa statsminister Støre. Var det lurt av ham?   Lytt til en fersk episode av #Skjæringspunktet der du hører på podkast, eller her: https://www.firsthouse.no/podcast Podkasten ledes av:  Cecilie Ditlev-Simonsen  Sigbjørn Aanes  Jon Georg Dale  Ris, ros & innspill? Send det til jensen@firsthouse.no

Lytt her

Dec 2023

Penger som brukes og sjefer som går

NSM-sjefen gikk av på dagen på grunn av en ulovlig låneavtale. Nå retter flere blikket mot justisminister Enger Mehl. Vi har tatt en nærmere kikk på budsjettforslaget til regjeringen og SV. “Uvettig pengebruk og talltriksing” er dommen fra vår egen Jon Georg Dale.   Hvilke saker vil prege 2024? Vi gir deg et overblikk. Podkasten ledes av:  Cecilie Ditlev-Simonsen  Sigbjørn Aanes  Jon Georg Dale  Ris, ros & innspill? Send det til jensen@firsthouse.no

Lytt her

Nov 2023

Aps havarirapport og budsjettforhandlingene ingen snakker om

Arbeiderpartiet har lagt bak seg en tid med dyp selvransakelse etter valgnederlaget i år - eller har de egentlig det? Og har det vært usedvanlig stille i media rundt budsjettforhandlingene?  Mer om dette i en fersk episode av podkasten vår, #skjæringspunktet.

Lytt her

Nov 2023

Kan Erna Solberg bli statsminister igjen - og får Ap statsbudsjettet i havn?

Hva skjer på innsiden av regjeringens budsjettforhandlinger med SV i disse dager? Og kan Erna Solberg bli statsminister i 2025? Mer om dette i en fersk episode av podkasten vår, #skjæringspunktet.  Podkasten ledes av:  Cecilie Ditlev-Simonsen  Sigbjørn Aanes  Jon Georg Dale  Ris, ros & innspill? Send det til jensen@firsthouse.no See omnystudio.com/listener for privacy information. 

Lytt her

Oct 2023

Politikken blir viktigere for butikken

Hva er politisk risiko – og hvorfor er næringslivet mer opptatt av det nå? Hvordan blir politikken i storbyene etter valget? Det kommer særlig interessante endringer for de som jobber med helse og eiendom! Mer om dette i en fersk episode av podkasten vår, #skjæringspunktet.    Podkasten ledes av:  Cecilie Ditlev-Simonsen  Sigbjørn Aanes  Jon Georg Dale  Ris, ros & innspill? Send det til jensen@firsthouse.no See omnystudio.com/listener for privacy information. 

Lytt her

Oct 2023

Statsrådspesial

Det har vært mye høyttenkning i mediene fra «sentrale kilder» i Ap i det siste om utnevnelser av nye statsråder. Nå har vi svaret. Hvem er det nye regjeringslaget til Støre? Vi gir deg en rask oversikt!  Podkasten ledes av:  Cecilie Ditlev-Simonsen  Sigbjørn Aanes  Jon Georg Dale  Ris, ros & innspill? Send det til jensen@firsthouse.no See omnystudio.com/listener for privacy information. 

Lytt her

Oct 2023

Statsbudsjett-spesial

I oktober starter høysesongen for politikk-nerder når regjeringen legger frem sitt forslag til statsbudsjett for neste år. Hvem vinner, hvem taper - og hva tenker egentlig regjeringen på? Vi diskuterer konsekvenser, overraskelser, skuffelser og hodepiner i årets budsjettforslag.  Podkasten ledes av: Cecilie Ditlev-Simonsen Sigbjørn Aanes Jon Georg Dale Ris, ros & innspill? Send det til jensen@firsthouse.no

Lytt her

Sep 2023

Valgthriller og Erna Solbergs ektemanns aksjetrading

Det har vært en valgthriller i både bygd og by – og enkelte steder er det fortsatt uklart hvem som vil styre fremover. Vi tar for oss interessante endringer du bør få med deg. Vi må også snakke om stormen rundt Høyre-leder Erna Solbergs ektemann etter avsløringer om hans aksjekjøp mens hun var statsminister.

Lytt her